kennelskybar

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2011

En underbar gris med ränder på.

Av Hanne Winninge - 4 oktober 2011 07:45

Visst vet ni att det finns polkagrisar och att dessa polkagrisar oftast görs i Gränna. Vanligtvis är de vita och röda, men med tiden har man experimenterat fram en mängd olika smaker och färger. Jag gillar polkagrisar, jag gillar Gränna - men i mitt liv finns ju en annan randig gris.


  Maria fångade just den där underbara känslan av att älska förbehållslöst....

En alldeles underbar Bacon, hunden som får mitt hjärta att le oavsett tid på dygnet, oavsett dagens andra händelser. Hunden som alltid lånar sitt öra och sitt hjärta till mig och mina tankar. Den där hunden som gett mig en relation till hundarnas släkte långt utanför vad andra hundar gjort. Den alldeles lagom tjuriga minibullan som ständigt visar sin egen vilja och vet att uppskatta sitt eget värde.


Bacon är en alldeles särskild hund. Kanske inte för andra, för andra är hon kanske bara en breedhistorymaker, en framgångssaga utan gränser, en lysande stjärna i ringen, en konkurrent, en stamtavla fylld av bullterriers eller något annat relaterat till avel, utställning, hälsa eller God knows what. För mig är hon bara en enda sak - Bacon!


Hon får bli gammal och trebent, hon får bli blind, hon får bli döv, hon får förlora livmodern i en pyometra eller pälsen i rävskabb. Hon får slå av varenda tand, bli fet som en julgris eller helt enkelt åka ut på Sufficient på varenda utställning. Det bekymrar mig föga - för hon är den hon är för mig. Min hund! Självklart ska hon inte behöva lida, självklart vill jag att hon ska få vara frisk, självklart hoppas jag få fortsätta visa min underbara randiga spindelgris till fler framgångar, men det betyder egentligen inget annat än att vi hittat något som stärker vår relation.


Bacon är mitt hjärtas hund - hon är solen i mitt hundliv och till alla er som säger att hon är en Once in a lifetime dog, ni anar inte hur rätt ni har, men ni ser på hennes exteriör, hennes showmanship eller hennes framgångar. För mig är hon once in a lifetime för sin själ och sin personlighet och den mina kära vänner/kollegor/fans/beundrare/antagonister/konkurrenter/intresserade är det enda som verkligen betyder något.


Ni därute som har haft er Once in a lifetime dog behöver jag inte predika mer, för ni vet redan. Och för er som aldrig haft, så spelar det ingen roll - ni kan ändå aldrig förstå.


Imorgon fyller den randiga grisen, soluppgången på morgonen och trösten vid skymningen, 2 år och självklart ska det firas. Vi ska ha en egen tid i skogen, bara hon och jag. För jag vet det jag vet, Bacon vet det också. Vi tillhör varandra och det är till slut det enda som räknas!

 
 
Dooz-matte Marie

Dooz-matte Marie

4 oktober 2011 08:13

Va fint skrivet! Jag förstår vad du menar, i alla fal den första delen. Man blir glad och varm i hjärtat när man ser dom <3
Min gris ska bli minst 100 år! För de har jag bestämmt och han skulle bara våga trotsa den ordern ;)
Hemma hos mig så har vi alltid fest när grisen fyller år. Jag tycker att han på fullaste allvar är värd att verkligen fira för han är så viktig i mitt liv.
När han fylld 1år så hade vi kalas med alla våra hundvänner ute i en park. Med lekar, stafetter OCH "Sätt knorr på grisen"! ;)
En del säger löjligt, men vi hade roligt och de var trevligt att umgås med andra hundägare och ha roligt!

Ha en fantastisk dag med grisen och pussa henne en extra gång på nosen från mig :)

Ha de gott så hörs vi
Marie med Dooz

http://doozer.filosoferar.se

 
Christina

Christina

4 oktober 2011 10:06

Å vad fint du skriver. Känner igen mig. Jag gillar också mina hundar men mitt hjärta svider när jag tänker på en alldeles särskild hund som blev påkörd av en lastbil. Hopppas Bacon kommer finnas med dig många, många år framåt. Blir väldigt nyfiken på rasen också.

http://socialahundar.blogspot.com

 
Kia

Kia

4 oktober 2011 14:47

Bacon är den finaste randiga grisen som finns, och ni förtjänar att ha varandra för alltid! Grattis i förskott till Hella-Kusinen! :)

http://kiapalmang.com

Hanne Winninge

4 oktober 2011 15:18

Tack, för det känns just så där underbart. 2 år i Bacons liv och bara en början...

 
Ingen bild

Scillas matte!

4 oktober 2011 20:27

Du vet att jag vet hur det känns, min "once in a lifetime" är nära mig dygnet runt <3

 
Bulle Bob

Bulle Bob

5 oktober 2011 19:42

Sååå bra skrivet av dig, blev riktigt rörd av dina ord. Ge Bacon en riktig bamsekram från mig o Bob.

http://www.bob.zoomin.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanne Winninge - 7 februari 2013 06:02

När man som uppfödare planerar en kull så är ju huvudsyftet att man ska få valpar, men bakom valet av vilken hane och vilken tik som ska användas är lite mer utförligt än att man bara väljer på slump. Jag tänkte jag skulle berätta lite grann om hur j...

Av Hanne Winninge - 28 januari 2013 06:33

Det börjar ju som bekant arta sig till valptider här hemma i huset på landet. Ayla har nu gått 4 veckor och Jenny som är hennes fodervärd rapporterar flitigt att man ser en liten putmage och att hon inte riktigt ännu vågar säga säkert att hon är dräk...

Av Hanne Winninge - 24 januari 2013 14:24

Det var länge sedan jag skrev i bloggen , det ska medges men jag hoppas i alla fall att den långa skrivkrampen lagt sig och att jag kan fylla bloggen med blandade inlägg igen.     Kloka Ayla som valp   Vi kan väl börja med det allra roliga...

Av Hanne Winninge - 16 maj 2012 05:57

  Bacon är en värdsvan resenär, vi har rest många mil ihop och jag har en stor trygghet i hennes mentalitet och hennes stora personliga trygghet. Hon bryr sig föga om ifall resan går via 20 timmar i bil till England och Cruft's eller via 3 timmars...

Av Hanne Winninge - 15 maj 2012 06:04

Vi var i Tyskland i helgen, jag och underbara lilla B. Givetvis var det show som stod på schemat och den här gången på Westfalenhallen i Dortmund. Westfalenhallen ligger mitt inne i Dortmund och har den stoooora fotbollstadion Signal Iduna Park som g...

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards